Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması

   Eklenme Tarihi: 28.03.2022

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması 🦘

🦘 Ekim ayından bu yana öğrencilerimizle, yarışma öncesi çalışmalar ve hazırlıklar gerçekleştirdiğimiz Kanguru Matematik Sınavı’nı 26 Mart Cumartesi günü okulumuzda uyguladık.

🦘 Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneği’ne bağlı olarak 80 ülkede uygulanıyor. Her yıl ekim ayında, 80 ülkeden temsilci öğretmen/akademisyenlerin katılımıyla belirlenen sorularla hazırlanan sınav, tüm ülkelerde uygulanır ve bu sınava 3. sınıftan 12. sınıfa kadar her seviyedeki öğrenci katılabilir.

🦘 Her yıl Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada 6 milyondan fazla öğrenci önemli bir uluslararası Matematik organizasyonunun parçası olmakta, Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar.

🦘 Kanguru Matematik Sınavı ile amacımız; öğrencilerimizin uluslararası platformda akademik birikimini, fikirlerini sergileyerek kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak ve Matematik dersini öğrenciler arasında daha popüler hale getirmektir.

🦘 3. kez ev sahipliği yaptığımız bu sınava katılan öğrencilerimize sınav sonunda katılım belgelerini ve tangram oyunu hediyelerini verdik. Katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz. ✨

Haberin Galerisi