İlkokul

Bilgiçağı Ümraniye Okulları’mızın avantajlı kayıt imkanlarından yararlanmak için lütfen formu doldurunuz.

İlkokul

Okuyorum ve Yazıyorum

İlkokul, anaokulunda somut olan bilginin soyutlaşarak çocuklara verildiği dönemdir. Artık çocuk çevresindeki olaylara karşı daha duyarlı ve meraklıdır. Anne ve babasını model olarak gören çocuğun hayatında artık öğretmeni olacaktır. Nitelikli ve donanımlı bir öğretmen çocuğun eğitim hayatını da başarıya taşıyacaktır. Bu dönemde elde edilecek kazanımlar çocuğun eğitim hayatındaki başarısını da olumlu olarak etkileyecektir.

Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme

Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin daha kalıcı olduğu gerçeğinden hareketle müfredata uygun konularda mizansenler hazırlanarak uygulama fırsatları sunulur

Çok Boyutlu Düşünce Eğitimi (Scamper)

Çocuğun düşünme becerisini geliştirmek amacıyla sistematik bir yöntem oluşturulur. Amaç çocukların farklı düşünmesini, hayal kurmasını ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koymasını sağlamaktır. Scamper her önemde uygulanabilen eğlenceli bir yöntemdir.

Mental Aritmetik Eğitimi

Okulumuzda öğrencilerimize haftada 1 ders saati "Mental Aritmetik" eğitimi verilmektedir. Mental Aritmetik dersleri ile öğrencilerimizin matematiksel becerilerinin yanı sıra hafızalarının güçlenmesini ve bir konuya odaklanmalarını maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.

Yabancı Dil Eğitimi

En az bir yabancı dile hâkim öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Bilgi çağı Kolej’inde yabancı dil eğitimi ilkokuldan itibaren yoğun bir şekilde uygulanır. Bu program yabancı öğretmenlerle desteklenmekte olup gerekli doküman ve interaktif uygulamalarla pekiştirilmektedir.

Teknoloji Destekli Eğitim Ortamı

Teknolojinin gelişimi eğitim anlayışını da değiştirmeye başlamıştır. Derslerimiz eğitime uygun materyaller eşliğinde teknolojik ekipmanlarla (tablet, akıllı tahta, bilgisayar, 3D projeksiyon) desteklenmektedir.

Flip Teaching Uygulaması

Konular, sınıf ortamında anlatılmadan önce öğretmen tarafından verilen interaktif bilgisayar sunuları ile evde sezdirilir. Öğrenci sınıfa geldiğinde konuya genel hatlarıyla hâkimdir. Bu sistem sayesinde öğrenci ve öğretmenin  anlaşılmayan yerleri pekiştirmeleri ve daha fazla örnek çözmeleri için zaman planlanmış olur.

Sosyal - Sportif Aktiviteler ve Kulüpler

Bilgiçağı Koleji’nde öğrenciler kendi kişisel gelişimleri için birden çok organizasyona ve faaliyete katılırlar. Konferanslar, seminerler ve değişik çalışmalarla kişisel gelişimlerine faydalı çalışmalar yapılır. Bu çalışmalara konusunda uzman insanlar katılarak öğrencilere önemli bilgi aktarımında bulunurlar.

Okullarımızda öğrencilerimizin sosyal yönlerini geliştirmek ve yeteneklerini keşfetmek adına birçok alanda kulüp çalışmaları mevcuttur. Bu kulüpler ‘Yemek Kulübü, Oyun Kulübü, Satranç Kulübü, İngilizce Drama Kulübü, Maket Kulübü, Jimnastik Kulübü. Bu sayede çocuklar kendi ilgi alanlarında çalışmalar yapabilmektedirler.

Sporun eğitime olan katkısını da unutmayan Bilgi çağı Okulları çocuklarımıza sportif gelişimleri için destek vermektedir.

Laboratuar Destekli Fen Eğitimi

En gelişmiş teknolojik ürünlerle donatılan laboratuarlarımızda öğrencilerimiz uygulamalı olarak fen derslerine katılmaktadırlar. Bu laboratuarlarda öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde deney yaparak gözlemlerde bulunabilmekte ve yaparak yaşayarak öğrenmektedirler.