Eğitimimiz

Bilgiçağı Ümraniye Okulları’mızın avantajlı kayıt imkanlarından yararlanmak için lütfen formu doldurunuz.

Eğitimimiz

ANAOKULU EĞİTİMİMİZ

Minik kalpler eğitim yolculuklarındaki ilk adımlarını Bilgiçağı Anaokulunda atıyorlar. Görevimiz sevgi ve şefkatle onları bu yolculuğa en iyi şekilde hazırlamak. Okul öncesi eğitimi konusunda uzman öğretmenlerimiz eşliğinde zengin branş dersleri, ilkokula başlama hazırlık çalışmaları, davranış ve değerler eğitimi, çoklu zekaya dayalı eğitim programı, yetenek ve beceri gelişim programları ile yavrularımızın ihtiyaç duyacağı tüm donanımı sağlıyoruz.

İLKOKUL EĞİTİMİMİZ

Bilgiçağı Kolejinde ilkokul öğrencilerimiz, fiziksel gelişimlerine uygun sınıf ortamında, farklı alanlara yönelik aktivite odalarında, uzman öğretmen kadromuz eşliğinde; sosyal, özgüveni yüksek, manevi değerlere sahip bir birey olarak yetişir. Öğrencilerimizin yabancı öğretmenler eşliğinde yoğunlaştırılmış İngilizce programı ile her platformda kendilerini ifade edebilmeleri ve daha geniş bir perspektiften dünyaya bakabilmeleri sağlanır.

ORTAOKUL EĞİTİMİMİZ

Bilgiçağı Kolejinde ortaokul öğrencilerimize, sahip oldukları potansiyeli en iyi şekilde kullanarak bu enerjiyi doğru yönlendirmeleri ve yaşam boyu öğrenme kültürünü kazanmaları amacıyla çoklu zekâ kuramı anlayışıyla rehberlik yapılır. Okullarımızda Bireysel Öğrenci Koçluğu, Teknoloji Destekli Eğitim (3D ve Akıllı Tahta), “FlipTeaching” öğrenme modeli, “Skype Class” uygulamalı İngilizce eğitimi gibi dünya çapında kabul görmüş eğitim metotları uygulanmaktadır.

OKULUMUZDA “TEOG HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI

Ortaöğretime Geçiş Sistemi içinde yer alan “Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş” sınavına yönelik özel çalışma programları geliştirmiş olan okulumuz, öğrencilerinin bu sınavlarda başarılı olması için yoğun bir çalışma temposu sergiler. Sistemli, planlı bir çalışma ile öğrencilerimizi başarıya ulaştıracak yöntem ve teknikler konusunda hem aileyi hem öğrencileri bilgilendirir. Okulumuzda, öğrencilerin “Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş” sınavına etkin bir hazırlık süreci yaşamaları amacıyla uygulanan TEOG programıyla, derslerde öğretilen kavram, ilke ve genellemeleri kullanarak bilgi, kavrama, uygulama, analiz, sentez, değerlendirme gibi zihinsel becerilerin geliştirilmesine yönelik sistemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu hedef çerçevesinde yoğun akademik çalışma programı, etütler, seviye tespit ve konu tarama sınavları uygulanmaktadır. Çalışmalarımız çerçevesinde, öğrenciyi tanıma, bilgi verme, ölçme-değerlendirme, kontrol ve araştırma-geliştirme, yerleştirme-izleme faaliyetlerine önem verilmektedir.

Ders sunumu kazanımlara, yeniliklere ve değişen teknolojiye göre yeniden düzenlenmektedir.

Akıllı tahtaya uygun içerikler, görseller, haritalar, slaytlar, videolar, kavram haritaları ve kodlamalarla dersler öğrenci için çok daha kolay ve eğlenceli hale getirilir. Ders sunumları yaprak test ve elektronik testlerle desteklenerek öğrenme öğrenci için kalıcı hale getirilir ve öğrencilerden geri dönüt alınarak öğrenci seviyeleri belirlenir. Böylece ihtiyaç durumunda öğrenci için özel program uygulanır. İki haftada bir yapılan TEOG deneme sınavlarıyla öğrencilerimize sınav ortamı yaşatılarak başarıları yükseltilir. Böylece sınav stresi ve kaygısından uzaklaşmaları sağlanır.

Okulumuzda “Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş” sınavına hazırlık çalışmaları kapsamında farklı yayın evlerine ait 20’yi aşkın deneme sınavı yapılmaktadır.

Sınava 15 gün kala her gün yapılan deneme çalışmaları

Denemeler sonunda yapılan ölçümlemelere göre eksik konuların hafta sonu etütlerinde tekrar edilmesi

Seviye grupları oluşturarak etüt çalışmalarının yürütülmesi

İhtiyacı olan öğrencilerin bireysel olarak çalıştırılması

Öğrencilerin ders programıyla düzenli takip edilmesi

Motivasyon amaçlı rehberlik çalışmaları ve okul gezileri

Veli – danışman öğretmen diyaloğunun sürekli olması, problemlerin anında tespit edilerek çözüme kavuşturulması TEOG sürecindeki temel basamaklarımızdır.