Bilgiçağı Koleji Lisesi

Lise

Lise dönemi öğrencinin zihinsel olgunluğa ulaştığı ve kişiliklerin oturduğu bir süreçtir.Bu süreçte Bilgiçağı Koleji, ülkesinde ve dünyada olup bitene duyarlı, okuyan,düşünen ve fikir üreten bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir yaklaşımla eğitim vermektedir.

Eğitim Programı

Artık hedefleri olgunlaşmış bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı eğitim programı Bilgiçağı Koleji'nde verilmektedir. Üniversiteye hazırlık dönemine girilmesiyle program daha da yoğunluk kazanmaktadır.

Üniversiteye Hazırlık

Öğrencilerimizi önlerindeki en büyük basamaklardan biri olan üniversite sınavlarına büyük bir titizlikle hazırlıyoruz. Alan ve meslek seçimi konularında rehberlik edip geleceğe giden yolu onlarla birlikte çiziyoruz.

Bireysel Öğrenci Danışmanlığı

Bilgiçağı Koleji'nde özellikle lise dönemindeki öğrencilerimiz için "Bireysel Öğrenci Danışmanlığı" hizmeti sunulmaktadır. Kendileri için çok önemli bir dönemece giren öğrencilerimize stressiz bir şekilde sınava hazırlanmaları, iletişim problemlerinin çözümü, olumsuz şartların ortadan kaldırılması gibi konularda yardımcı olunmaktadır.

Fen ve Teknoloji Laboratuarları

Okullarımız bünyesinde bulunan laboratuarlarda öğrencilerimizin etkin bir şekilde eğitim görebilmeleri için her türlü donanım bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu laboratuarlarda kitapta gördükleri soyut bilgileri görerek, deneyerek ve yaşayarak somutlaştırmaktadırlar.

Seçmeli 2.Yabancı Dil

İletişimin en önemli ihtiyaç haline geldiği giderek globalleşen çağımızda İngilizce eğitiminin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Biz de Özel Bilgiçağı Okulları olarak yabancı dil eğitimine önem veren bir kurumuz. Bilgiçağı Koleji'nde ana yabancı dilin yanı sıra öğrencilerimize seçmeli ikinci yabancı dil eğitimi de verilmektedir.

Ölçme Değerlendirme Birimi

Öğrencilerimizin eğitim süreçlerini yakından takip ediyoruz. Bu sayede eksik kaldıkları ya da yardıma ihtiyaç duydukları konularda destek sağlıyoruz. Buradaki amaç öğrenciyi başarıya götürecek takviyeleri sağlamaktır.

3D Teknolojisi ile Eğitim

Son zamanların en önemli buluşlarından biri olan 3D (3 boyutlu) teknolojisi artık eğitiminde hizmetine girmiş bulunmakta. Okullarımızda bulunan materyaller ve 3D teknolojisine uygun ve 3D olarak işlemektedirler. Yapılan araştırmalarda derslerin 3D olarak işlenmesi sonucunda öğrenilenlerin akılda kalıcılığının arttığı ispatlanmıştır.

Yurtdışı Yaz Kampı Programları

Okulumuz her yıl yaz aylarında ABD Newyork’da 1 ay süreli yaz kampları düzenlemektedir. Bu kamplar sayesinde öğrencilerimizin İngilizceleri gelişmekte ve uluslararası bir bakış açısı kazanmaları sağlanmaktadır.