Eğitimimiz

Eğitimimiz

İLKOKUL EĞİTİMİMİZ

Bilgiçağı Kolejinde ilkokul öğrencilerimiz, fiziksel gelişimlerine uygun sınıf ortamında, farklı alanlara yönelik aktivite odalarında, uzman öğretmen kadromuz eşliğinde; sosyal, özgüveni yüksek, manevi değerlere sahip bir birey olarak yetişir. Öğrencilerimizin yabancı öğretmenler eşliğinde yoğunlaştırılmış İngilizce programı ile her platformda kendilerini ifade edebilmeleri ve daha geniş bir perspektiften dünyaya bakabilmeleri sağlanır.

ORTAOKUL EĞİTİMİMİZ

Bilgiçağı Kolejinde ortaokul öğrencilerimize, sahip oldukları potansiyeli en iyi şekilde kullanarak bu enerjiyi doğru yönlendirmeleri ve yaşam boyu öğrenme kültürünü kazanmaları amacıyla çoklu zekâ kuramı anlayışıyla rehberlik yapılır. Okullarımızda Bireysel Öğrenci Koçluğu, Teknoloji Destekli Eğitim (3D ve Akıllı Tahta), “FlipTeaching” öğrenme modeli, “Skype Class” uygulamalı İngilizce eğitimi gibi dünya çapında kabul görmüş eğitim metotları uygulanmaktadır.

OKULUMUZDA “TEOG HAZIRLIK” ÇALIŞMALARI

Ortaöğretime Geçiş Sistemi içinde yer alan “Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş” sınavına yönelik özel çalışma programları geliştirmiş olan okulumuz, öğrencilerinin bu sınavlarda başarılı olması için yoğun bir çalışma temposu sergiler. Sistemli, planlı bir çalışma ile öğrencilerimizi başarıya ulaştıracak yöntem ve teknikler konusunda hem aileyi hem öğrencileri bilgilendirir. Okulumuzda, öğrencilerin “Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş” sınavına etkin bir hazırlık süreci yaşamaları amacıyla uygulanan TEOG programıyla, derslerde öğretilen kavram, ilke ve genellemeleri kullanarak bilgi, kavrama, uygulama, analiz, sentez, değerlendirme gibi zihinsel becerilerin geliştirilmesine yönelik sistemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu hedef çerçevesinde yoğun akademik çalışma programı, etütler, seviye tespit ve konu tarama sınavları uygulanmaktadır. Çalışmalarımız çerçevesinde, öğrenciyi tanıma, bilgi verme, ölçme-değerlendirme, kontrol ve araştırma-geliştirme, yerleştirme-izleme faaliyetlerine önem verilmektedir.

Ders sunumu kazanımlara, yeniliklere ve değişen teknolojiye göre yeniden düzenlenmektedir.

Akıllı tahtaya uygun içerikler, görseller, haritalar, slaytlar, videolar, kavram haritaları ve kodlamalarla dersler öğrenci için çok daha kolay ve eğlenceli hale getirilir. Ders sunumları yaprak test ve elektronik testlerle desteklenerek öğrenme öğrenci için kalıcı hale getirilir ve öğrencilerden geri dönüt alınarak öğrenci seviyeleri belirlenir. Böylece ihtiyaç durumunda öğrenci için özel program uygulanır. İki haftada bir yapılan TEOG deneme sınavlarıyla öğrencilerimize sınav ortamı yaşatılarak başarıları yükseltilir. Böylece sınav stresi ve kaygısından uzaklaşmaları sağlanır.

Okulumuzda “Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş” sınavına hazırlık çalışmaları kapsamında farklı yayın evlerine ait 20’yi aşkın deneme sınavı yapılmaktadır.

Sınava 15 gün kala her gün yapılan deneme çalışmaları

Denemeler sonunda yapılan ölçümlemelere göre eksik konuların hafta sonu etütlerinde tekrar edilmesi

Seviye grupları oluşturarak etüt çalışmalarının yürütülmesi

İhtiyacı olan öğrencilerin bireysel olarak çalıştırılması

Öğrencilerin ders programıyla düzenli takip edilmesi

Motivasyon amaçlı rehberlik çalışmaları ve okul gezileri

Veli – danışman öğretmen diyaloğunun sürekli olması, problemlerin anında tespit edilerek çözüme kavuşturulması TEOG sürecindeki temel basamaklarımızdır.

LİSE EĞİTİMİMİZ

Eğitimde ilk üç basamağı tamamlayan Bilgiçağı Koleji öğrencisi, artık kişiliği oturmuş, hedeflerini belirlemiş olarak üniversiteye hazırlanmaktadır. Eğitim hayatının ardından başlayacakları kariyerlerinin belirlendiği bu dönemde öğrencilerimize hedefe ulaşmalarına yardımcı olacak eğitim programları ile destek veriyoruz. İkinci seçmeli yabancı dil, fen ve teknoloji laboratuvarları, bireysel öğrenci desteği ve en önemlisi zengin ders içerikleri ile öğrencilerimiz her açıdan donanımlı hale gelmektedir.

YGS-LYS ÇALIŞMALARI:

Öğrencilerimizin  YGS ve LYS sınavlarında başarılı olmalarında okulların büyük etkisinin olduğunu biliyoruz.  Akademik çalışmalarımızı planlarken YGS ve LYS hazırlık çalışmalarıyla öğrencilerimizin başarılarını arttırmak için alanında uzman, tecrübeli, dinamik öğretmen kadromuzla planlı bir program yürütmekteyiz:

Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte 12. sınıfa geçen öğrencilerimizle YAZ PROGRAMI kapsamında YGS’ye hazırlanmaları için okullar açılmadan 6 hafta önce yoğun kurslara başlandı, bu kurslara cumartesi günleri tam gün devam edilmektedir.

Konu anlatımı esnasında bol yaprak test çözümü yapılır.

Her ünite sonunda konuları pekiştirme kalıcılığını sağlama adına genel tekrarlar yapılır.

Soru fasiküllerinden konu ile ilgili ödevler verilerek takibi yapılır.

Fen Laboratuvarında 3D görsel materyalleriyle kalıcı öğrenme sağlanmaya çalışılır.

YGS (9.sn) ve LYS (10,11 ve 12.sn) konularının paralel olarak beraber işlenmesine devam edilir.

Her ünite sonunda yapılan genel tekrar sonrası ünite tarama testleri uygulanarak tüm yapılamayan soruları öğrencilerle birebir çözülür.

Tüm öğrencilerin eksik olduğu bölümleri saptanarak ve eksikliklerin giderilmesi adına takipler yapılır.

Düzenli bir şekilde mart ayı öncesi YGS denemeleri uygulanır, gelişimleri dosya halinde tutulur ve veliler durumdan haberdar edilir, mart sonrası ise LYS denemelerini uygulanır.

Öğrencilere bireysel çalışma programı belirlenir, çalışmaları düzenli olarak takip edilir.

Sene başı veli – danışman öğretmen diyaloğunu sağlamak amaçlı kahvaltılı toplantı organize edilerek, problemlerin anında tespit edilip çözüme kavuşturulması konuları velilerle kararlaştırılır.

Motivasyon amaçlı rehberlik ve gezi çalışmaları planlanır ve öğrencilerimizin üniversite sınavına hazırlanmaları için tüm gereksinimler düşünülerek planlanmaktadır.